Семейството на Новак Джокович реши ида прекрати рязко своята пресконференция след шокиращ въпрос за положителния COVID-19 тест на световния №1 в тениса.

Родителите на Ноле, чичо му Горан и брат му Джордже говориха пред медиите в сръбската столица Белград и пламенно защитаваха деветкратния шампион от Australian Open. Сърбинът беше освободен от хотела за имигранти, в който го бяха изолирали граничните власти, и получи позволение да остане в Австралия след съдебно решение.

Възторжените речи на роднините на Джокович бяха прекъснати от неудобен въпрос за положителния тест на тенисиста и изкараната от него карантина. Журналисти попитаха защо Джокович е имал медийни изяви в дните след теста му на 16 декември. Именно заразяването му с коронавирус било причината той да получи т. нар. "медицинско изключение" от организаторите на Australian Open и да пътува за Мелбърн без ваксинация.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Шокиращият въпрос смути близките на Ноле и брат му Джордже Джокович само сподели: "Всички документи са законни и публични". Веднага след това той обяви, че пресконференцията се прекратява.

Преди това роднините на звездата разкриха, че Джокович е провел тренировка и се готви за участието си на първия за годината турнир от Големия шлем и ще преследва рекордна 21-а титла. Все още обаче има вероятност министърът по миграцията на Австралия, който има такива правомощията, да реши да анулира визата на Джокович и да нареди депортиране на сърбина.