Турция победи България с 3-1 успеха в първия кръг на втора група на Купа "Дейвис". Решаващият двубой днес бе загубен от Димитър Кузманов, който не успя да преодолее звездата на домакините Марсел Илхан и след три часа загуби с 6:4, 2:6, 4:6, 6:4, 0:6.

Кузманов стартира отлично и взе първите пет гейма срещу 139-ия в света Илхан. Турчинът успя да намали до 4:5 и дори сервираше за изравняване, но пловдивчанинът отново проби и спечели първия сет. Във втората част представителят на домакините набързо дръпна с 5:1 и изравни резултата. Третият сет започна равностойно, но след 4:4 Илхан взе четири поредни гейма, за да вземе частта и да поведе с 2:0 в четвъртата. Кузманов изравни за 4:4, а след това отново проби в десетия гейм за ново равенство - 2:2 сета. В решаващата пета част Илхан доминираше и не даде гейм на съперника. 

Така България, която бе без Григор Димитров за битките в Анкара, ще играе между 15 и 17 юли срещу загубилия мача между Босна и Херцеговина и Тунис за оставане в групата. Босна води с 2:1 победи в Зеница след първите два дни на двубоя.