Носителят на 19 титли от "Големия шлем", шампион в Мелбърн от 2009 година и финалист от миналия сезон Рафаел Надал отдаде дължимото на австриеца Доминик Тийм след драматичното си поражение от него на 1/4-финалите на Australian Open.

"Понякога нещата не стават така, както ти се иска. Имах голям шанс при 5:3 в първия сет, сервирах и мисля, че имах сетбол. Това със сигурност беше много важен момент в мача. После не мисля, че изиграх добър тайбрек.

Той играеше с голяма решителност, вкарваше топка след топка и то от трудни ситуации. Мисля, че той играе прекрасно. Играе с много енергия, агресия, решителност, така че поздравления за него", коментира световният №1.

"Честно казано, аз не направих лош мач. Мисля, че нагласата ми беше много добра през целия мач - с хубав, положителен борбен дух през цялото време, което ми даде още шансове. Не се отказах, имах шансове до последната точка.

Щастлив съм от това, нивото на концентрацията ми беше високо и съм доволен от това. Нивото на тениса изобщо не беше лошо, беше ми трудно срещу него, но съм доволен. Имах нужда от малко по-голяма решителност в някои моменти, не отричам. Вярно е, че условията за игра бяха малко тежки….

Тъжен съм, защото това бе една пропусната възможност да играя на полуфинал в още един турнир от "Големия шлем", но загубих от страхотен противник, който заслужаваше победата, така че поздравления за него", каза още Надал след поражението.