Цветана Пиронкова отпадна на четвъртфиналите на турнира във Варшава, с награден фонд 600 хиляди долара. Българката, която изигра шестия си мач за шести ден, не издържа срещу защитаващата титлата си Александа Дюлгеру и загуби с 4:6, 5:7. Срещата продължи почти два часа.

В първия сет двете състезателки печелеха подаванията си, макар и с доста борба. Двете бяха абсолютно равностойни, но при 4:4 32-ата в света Дюлгеру проби, след което взе подаването си и сета.

Вторият сет започна добре за Пиронкова, която поведе с 3:0 гейма, но в този момент се видя умората и тя започна да се движи все по-бавно. Румънката върна един пробив и изравни за 3:3. Цветана поведе с 4:3 и стигна до пробив за 5:3. За съжаление не успя да задържи подаването си съперничката й взе следващите четири гейма и победата.

Представянето на първата ни ракета е добро, като тя тръгна от квалификациите, където записа три победи. В първия кръг надигра силната канадка Александра Возняк с 6:4, 6:1, а вчера измънка победа със 7:5, 4:6, 6:4 от петата в света Елена Дементиева след три часа игра.

За достигането до четвъртфиналите Пиронкова взима 15 хиляди долара от наградния фонд и 140 точки за ранглистата, които ще я изкачат до номер 81-84.

Следващият участие на Цветана е на “Ролан Гарос”, където влиза директно в основната схема. Миналата година тя отпадна още в първия кръг на втория за годината турнир от “Големия шлем”./БЛИЦ