Григор Димитров се изправя срещу Стан Вавринка днес от 18:00 часа българско време. Както е известно, българинът и швейцарецът ще спорят отново помежду си, като този път се сблъскват в първи кръг на турнира от сериите Мастърс в Синсинати. Мачът им открива програмата на централния корт. 

Надпреварата в Синсинати е по-специална за Григор, защото именно тук той спечели единствената си за момента титла от турнир от сериите Мастърс (през 2017 г.). 

Димитров игра срещу трикратния шампион от Големия шлем Стан Вавринка и в първи кръг в Монреал през миналата седмица седмица. Тогава швейцарецът надделя с 6:4, 6:4 и днес българинът ще преследва реванш, а с това и класиране във втория кръг. Победителят ще има за съперник Николоз Басилашвили или квалификант. Седемкратният шампион Роджър Федерер ще бъде евентуален съперник в третия кръг, ако успее да преодолее Хуан Игнасио Лондеро директно във втори кръг.

Вавринка води на Гришо с 6-4 победи в преките сблъсъци, като последните четири мача са на неговата сметка. Последната победа на Димитров обаче е именно в Синсинати - на 1/8-финалите през 2016 г.

Winbet - на един клик разстояние! (18)

Предстоящият мач в Синсинати ще бъде четвърти между двамата в първия кръг на турнир за последните 13 месеца. Григор и Стан стартираха един срещу друг на „Уимбълдън“ и Ю Ес Оупън през 2018 г., както и в Монреал преди дни. 

Григор загуби 20 позиции в световната ранглиста и вече е на 74-ото място. За бившия №3 това е най-ниско класиране от 2012 година насам.