Сръбското издание Telegraf.rs наля масло в огъня на войната между феновете на местния любимец Новак Джокович и съперникът му за номер 1 в тениса Рафаел Надал.

Испанецът задмина сърбина и Роджър Федерер по трофеи от турнири от Големия шлем (той е с 21, а те с по 20), а в Сърбия гръмнаха с новината, че е взимал допинг.

Обвиненията не са за изминалия Аустрелиън Оупън, а за период през 2009 година, когато испанецът имаше проблеми с контузия. Тогава той се сдоби с разрешително да използва забраненото вещество бетаметазон, но с цел лечение, тъй като други методи не давали резултати.

Шефът на Антидопинговата агенция на Сърбия д-р Ненад Дикич успокои феновете като каза, че действията на Надал са напълно легални и "допингът" му реално се изразява в една еднократна доза от 3 милиграма.

Междувременно в родината на испанеца се чудят как да го почетат за огромния успех. Има предложения летището на остров Майорка да бъде кръстено на него, както и ликът на Рафа да се появи на монета от 1 евро. Други път предлагат родния му град Манакор, да смени името си на Надалкор.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)