Швейцарецът Стан Вавринка се класира за 1/4-финалите на Откритото първенство на Франция по тенис - "Ролан Гарос". Световният №3 надви трудно последния френски представител в надпреварата Гаел Монфис със 7:5, 7:6 (7), 6:2 след близо три часа игра.

Монфис записа ранен пробив при 2:2 и го затвърди за 4:2. От този момент обаче играта на французина се срина и третият в световната ранглиста върна пробива, а след това направи още един, за да спечели първия сет със 7:5.

Втората част също започна с пробив на французина, но швейцарецът веднага го върна за 1:1. Сетът бе изключително равностоен и се реши след тайбрек, в който Вавринка стигна до три сет бола при 6:3 точки. Монфис изравни за 6:6 точки, но швейцарецът спечели тайбрека с 9:7 точки.

В третия сет Вавринка стигна до ранен пробив при 1:1 и го затвърди за 3:1 гейма в своя полза. След това Монфис допусна нов пробив, с което интригата в срещата приключи. Швейцарецът затвори сета с 6:2 и се класира напред в турнира.

На 1/4-финалите Вавринка ще срещне осмия в света Марин Чилич, който се класира за този етап след отказване на южноафриканеца Кевин Андерсън заради травма. Това се случи при резултат 6:3, 3:0 в полза на хърватина.

СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ "РОЛАН ГАРОС" ПРИ МЪЖЕТЕ - ТУК 
СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ "РОЛАН ГАРОС" ПРИ ЖЕНИТЕ - ТУК