Световният номер 15 Стан Вавринка вече е в София, а малко след кацането си даде пресконференция, на която сподели очакванията си за турнира в българската столица. Водачът в схемата сподели радостта си от факта, че ще играе в надпреварата и добави, че е чул добри отзиви за нея от добрия си приятел Григор Димитров.

"Много съм щастлив да дойда тук в София и за шанса да играя в София. Имах много трудни 6 месеца, не бях готов в Аустрелиън Оупън, но сега съм много по-подготвен и съм щастлив да бъда тук. Чувствам се много по-добре, отколкото в Австралия. Не съм още в най-доброто си състояние. Затова и съм тук - трябва да играя, да свикна отново с мачовете. За мен най-важното е да играя ден за ден, ще опитам да спечеля утре. Винаги искам да печеля на корта. Титлата в София? Бих се радвал да я спечеля. Ще се подготвя, пък ще видим ден за ден.“, започна Вавринка.

"Разговарял съм за вашата страна с Григор Димитров, който ми разказа каква е била атмосферата миналата година и колко много публика е имало.“

Стан коментира и че отсъствието на водещия ни тенисист е добър шанс да бъде атакувана титлата.

Winbet завишени коефициенти всеки ден! (18+)

Относно мача с Мартин Клижан, Вавринка каза: "Знам че и той се завърна след контузия. Ще бъде труден мач със сигурност. Играхме миналата година в Australian Open и го победих в пет сета. Интересно ще бъде. Знам, че е опасен и няма да го подцинявам".

„Григор винаги е бил забавен за наблюдаване, работи много здраво с треньора си Дани Валверду. Върши добра работа. Играли сме и на двойки заедно, бях щастлив за него като спечели Синсинати и Лондон. Той го заслужава и знам, че ще има още повече успехи.“, каза Вавринка по адрес на Димитров.

Швейцарецът добави, че е щастлив от кариерата си до момента и се надява за в бъдеще да има още големи успехи. 

„Направих повече от това, което съм мечтал. Спечелих три титли от Големия шлем. За мен най-важен е начинът, по който тренирам и се подготвям. Искам само да си дам шанса да печеля още големи турнири. Всички титли са различни, различни емоции, различни времена, но оценявам всички тях. Роден съм на клей, много години съм обичал да играя на клей, но сега предпочитам хард настилките.“, добави Стан.
Пламен Славов / БЛИЦ СПОРТ

СОФИЯ ОУПЪН - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ