Премиерът на Австралия Скот Морисън изненадващо заяви, че тенисист №1 в света Новак Джокович може да бъде изпратен обратно от страната с първия самолет. Сърбинът пристигна в Мелбърн за участие на Australian Open (17-30 януари), след като получи медицинско изключение от правилата за задължително ваксиниране на пристигащите на територията на Зеления континент.

„Джокович при пристигането си трябва да е представил приемливо доказателство, че не може да бъде имунизиран срещу COVID-19 по медицински съображения. Ако доказателството не е убедително и удовлетворяващо, ние ще го върнем у дома с първия самолет. Специално заради Новак Джокович няма да бъдат правени никакви изключение от правилата. Няма и да има такива изключения“, заяви Морисън.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

В същото време стана ясно, че Джокера ще бъде посрещнат от истинска адска обстановка при участието си на Australian Open. Той ще се сблъска с омразата на местните жители заради полученото медицинско изключение да участва на първия за годината турнир от Големия шлем без да получи задължителната имунизация срещу COVID-19.

“Новак Джокович ще открие какво означава да бъдеш мразен от цяла Австралия. Ние сме приятни и спокойни хора, докато не станем съвсем различни“, заяви журналистката Карън Суийни от „Associated Press“.

Позицията ѝ беше подкрепена от репортера на спортната телевизия ESPN Мат Уолш: „Тенисистът, който елиминира Джокович, никога повече няма да плаща за бира в Австралия!“

Мнозина призовават феновете на освиркват световния №1 в мъжкия тенис на корта. Популярният австралийски спортен журналист Барни Коен също отправи остри думи срещу участието на Джокера на турнира.

„Новак получи медицинско изключение, за да участва на Australian Open, а много хора не бяха допуснати да се качат на самолет, за да погребат роднините си“, коментира Коен.