Яник Синер започна с победа участието си на Sofia Open 2020. Младият италианец победи с категоричното 6:2, 6:4 миналогодишния финалист Мартон Фучович. Срещата продължи час и 36 минути. Това беше втори дуел между двамата, след като през януари Фучович се наложи във втория кръг на Australian Open.

Синер започна отлично срещата и след ранен пробив поведе с 2:0 гейма. Фучович успя да изравни за 2:2, но до края на сета не добави нито един гейм на сметката си.

През втората част отново Синер първи проби и поведе с 2:0. Унгарецът успя да върне брейка в седмия гейм, но в десетия допусна нов пробив, който беше с цената на крайния успех.

Във втория кръг Синер ще играе срещу „щастливия губещ“ от квалификациите Марк Андреа Хюслер (Швейцария).

За втория кръг се класираха и французите Жил Симон и Ришар Гаске. 35-годишният Симон се наложи с 6:2, 6:2 над словака Андрей Мартин в двубой, който продължи едва 80 минути. Французинът сервира отлично и не допусна нито един пробив, като в същото време успя на два пъти в двата сета да се справи с подаването на опонента си. Симон, който започна участието си в София от квалификациите, ще играе във втория кръг срещу австралиеца Джон Милман, шести поставен в основната схема. В първия кръг Милман отстрани българина Адриан Андреев.

Убедителен старт в София записа и Ришар Гаске. Французинът се наложи с 6:3, 6:5 над Роберто Карбайес Баена. Двубоят продължи час и 28 минути, в които Гаске показа сериозна успеваемост при начален удар. Той спечели 81% от точките след точно пласиран първи сервис и 69% при втори. В следващия кръг Гаске ще премери сили с 19-годишния чешки вундеркинд Йонас Форейтек, който в понеделник вечер изненадващо елиминира Марин Чилич с 6:3, 6:2.

SOFIA OPEN 2020 - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ!