Новак Джокович и Рафаел Надал изиграха пореден епичен двубой от историческото си съревнование. Краля на клея триумфира в запомнящ се тенис епос, но безкрайно лошо впечатление направи отношението на публиката към световния №1.

Още с излизането си на корта сърбинът бе посрещнат от грозни освирквания и подвиквания. А това бе и отношението към него през цялото време - Джокович бе посрещан с обиди и изпращан по този начин, без значение дали печели или губи.

Очевидно, френската публика бе намерила извратен начин да се забавлява на гърба на един велик шампион. Гавра.

Въпреки че Ноле има желязна психика, няма как подобно поведение от "феновете му" да не е афектирало представянето му. Най-малкото, световният №1 е почувствал обида. Защото той е много повече от велик тенисист и спортист, а човек, който е помогнал на стотици хиляди хора, финансирал е образование на деца и е заставал зад редица благотворителни кампании. Помогнал е на тениса като спорт да премине на следващо ниво.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

С какво Новак Джокович е заслужил да бъде освиркван като футболен съдия от Трета лига? При положение, че ако има нещо, което би могло да развали двубой от толкова високо ниво, то е само публиката и неадекватното ѝ поведение. Естествено, ако имаше подобно спрямо Рафаел Надал, то също трябваше да бъде публично осъдено.

Да, може би Новак е неудобен. От Източна Европа е. От Балканите. Изказва непопулярни мнения. Има повече неприятели, отколкото приятели. Бунтар е и говори повече. Говори за неща, за които никой друг не смее. Но когато е на корта, заради постиженията си, заслужава респект.

Получава такъв от абсолютния господар на червената настилка и именно заради това трябва да получи уважение и от публиката на "Шатрие". За разлика от много други спортове, в тениса има етикет на поведение. И без значение на кого от двамата на корта си фен, ако освиркваш единия, обиждаш и другия, защото с действията си показваш невежество.

Мачът между Новак Джокович и Рафаел Надал на Ролан Гарос бе класика, която обаче френската публика по трибуните, явно, не заслужаваше.
Борислав ОРЛИНОВ, БЛИЦ