Истинска война на титаните се разрази между Рафаел Надал и Новак Джокович, а причината е карантинния период преди Аустрелиън Оупън и исканията на сърбина. Матадора също е в изолация в Аделаида. 

По-рано Ноле поиска няколко неща от организаторите, в това число частни домове с тенис корт и по-добра храна. Надал излезе със своя версия за случващото се и отсече, че не е нужно да се прави всичко публично, визирайки действията на Джокович.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

"Всички тук се опитват да постигнат максимално възможния ефект в рамките на възможностите. Това, което се случва, е, че някои трябва да го правят публично, докато други го правят по по-личен начин, без да се налага да обявяваме всичко в медии и социални мрежи. Нямаме необходимост да разпространяваме призивите", започна Надал.

"Къде е границата между привилегии и глезотии? Всичко е въпрос на етика и всеки има свое мнение. Имам малко по-различно виждане за нещата от други играчи. Тук в Аделаида нашите условия са по-добри от повечето в Мелбърн. Някои имат по-големи стаи, където могат да се развиват физически дейности, докато други са в по-малки и са без контакт със своите треньори. Но никой в Мелбърн не е тръгнал да се оплаква“, добави Надал.

Някои специалисти са на мнение, че Надал прави това изявление, за да вземе лидерската роля на Джокович сред професионалните тенисисти. Сърбинът създаде и оглави асоциация, която да защитава правата на колегите му.