Каролине Возняцки победи Симона Халеп със 7:6, 3:6, 6:4 в тазгодишния финал на Аустрелиън Оупън.

Двубоят бе седми за двете (5:2 за Возняцки с 4 победи в последните 4 мача) и 17-и между първа и втора в ранглистата при жените във финал на Аустрелиън Оупън. Двете за първи път играха финал на турнира, а със спечелването му Возняцки си осигури първи трофей от Големия шлем и първото място в ранглистата при жените от понеделник.

Първият сет започна страхотно за Возняцки и тя поведе с 3:0 на Халеп след пробив във втория гейм. Румънката постепенно върна интригата и изравни за 5:5, след което се стигна до тайбрек. Там датчанката смаза съперничката си и поведе с 4:1, за да постигне победа със 7:2.

Вторият сет бе далеч по-равностоен и играта вървеше гейм за гейм до 3:3, след което Халеп поведе и проби Возняцки (5:3), макар да трябваше да получи медицинска помощ, след което взе сета с 6:3.

Решаващият трети сет предложи 4 пробива в първите шест гейма за 3:3. Халеп поведе за 4:3, а съперничката й поиска лекарска помощ заради болки в коляното. Последва мобилизация на датчанката, която направи затвърди пробив за 5:4 в своя полза. В последния гейм Возняцки направи няколко невероятни спасявания и с много тичане на корта успя да пречупи съперничката си за крайното 6:4 в сета.

АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, МЪЖЕ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, ЖЕНИ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ