Новак Джокович и Ник Кириос се изправят днес от 16:00 часа в тазгодишния финал на "Уимбълдън". Двамата са известни като лошите момчета на тениса и се замесиха в не един и два скандала в последно време, но появата им на корта гарантира истинско зрелище. 

Сърбинът се е устремил към 21-и трофеи от Големия шлем (Рафаел Надал е с 22), но се изправя срещу човек, срещу когото има две загуби в досегашните им два двубоя (Индиън Уелс и Акапулко през 2017 година).

Джокович не бе допуснат на "Аустрелиън Оупън", загуби финала на US Open от Данийл Медведев, а на "Ролан Гарос" бе победен от Надал.

 Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Кириос имаше само два четвъртфинала в досегашните си участия в Големия шлем, но записа седем победи на трева в подгряващите турнири в последния месец, след което демонстрира страхотен сервис, мотивация и концентрация, за да запише пет поредни победи на Уимбълдън, включително петсетови успехи над Брандън Накашима и Пол Джъб, както и победа в четири сета над Стефанос Циципас.

Плюс за австралиеца е и това, че не игра полуфинал срещу Рафаел Надал заради контузия на испанеца, докато Джокович трябваше да прекара два часа и половина за 3-1 срещу представителя на домакините Камерън Нори.