С победата си над Гарбине Мугуруса в четвъртък и класирането за третия кръг, Цветана Пиронкова регистрира второто си най-добро представяне на US Open. Тази вечер, не преди 22:00 часа, пловдивчанката ще играе срещу Дона Векич (Хърватия), а при нов успех ще се класира за 1/8-финалите, като по този начин ще изравни върховото си постижение от сезон 2012. Преди 8 години Цвети победи последователно Камила Джорджи, Аюми Морита и Силвия Солер-Еспиноса, след което на 1/8-финалите отстъпи пред Ана Иванович.

Пиронкова кове българска история на US Open!

Срещата на Пиронкова с Векич ще започне малко след приключването на мача между Алекс де Минор и Карен Хачанов.

До момента Пиронкова и хърватката са се срещали три пъти, като българката няма загубен сет. 

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

През 2015 година в Сидни Цвети я елиминира с категоричното 6:1, 6:0. На следващата година в първия кръг на турнира в Индиън Уелс резултатът е 6:2, 7:5, а по-късно през сезона на 1/4-финал в Сан Антонио, българката отново е убедителна - 6:2, 6:1.

Векич е на 24 години и в това превъзхожда 32-годишната Пиронкова, но 5-месечната пауза в световния тенис до голяма степен изравни силите и това се доказа за пореден път преди два дни, когато бившата първа ракета на България елиминира носителката на две титли от Големия шлем Гарбине Мугуруса.

Векич започна участието си на US Open като №24 в световната ранглиста, но заради отсъствието на няколко топ състезателки е поставена под №18 в основната схема.

Рекордното й класиране в класацията е достигането до №19 в света (ноември 2019).

Победителката от мача тази вечер ще премери сили с Мадисън Кийс (САЩ, №7) или Ализе Корне (Франция), които откриват програмата на вечерната сесия (не преди 2:00 часа) на централния корт „Артър Аш".

Всички силно се надяваме Цвети отново да ни зарадва с победа, продължавайки да пише приказката си на US Open, след като се завърна на голямата сцена след трите години отсъствие заради майчинството.