Битката между България и ЮАР за Купа "Дейвис" от Световна група II ще бъде подновена утре от 10:00 часа. Това реши супервайзърът от международната федерация по тенис (ITF) Ясин Лахдар от Тунис, след като двубоят на двойки бе прекратен заради дъжд.

Александър Донски и Александър Лазаров поведоха с 6:3, 5:5 срещу Лейтън Кронье и Рейвън Клаасен, но два гейма преди края заваля.

След приключването на двойковия мач по програма се предвижда изиграването на още два сингъла - между първите ракети - Димитър Кузманов и Филип Хенинг, и между вторите - Александър Лазаров и Лейтън Кронйе.

България води с 2-0 след двата мача на сингъл от петък и ако дръпне с 3-0 и предреши крайния изход, по регламента на ITF е необходимо провеждането на още само една среща на сингъл, тъй като изискването е двубоите от световното отборно първенство да включват поне четири отделни мача.

В такъв случай заради протоколния характер капитаните Валентин Димов и Кристо ван Ренсбург имат право да направят промени в заявените тенисисти.