Mачът между Григор Димитров и Зизу Бергс ще се доиграе в събота. Срещата от третия кръг на „Ролан Гарос" започна днес, но след множество прекъсвания заради дъжд и при резултат 6:3, 2:1 за българина, беше отложена за утре.

По всяка вероятност двубоят ще се доиграе на корт 14, където започна в петък. След множество дъждовни прекъсвания, някои продължили 5-10 минути, други половин час, Димитров съумя да спечели първия сет на срещата с 6:3. 

Българинът допусна ранен пробив и изоставане с 0:2 гейма, но до края на сета спечели 6 от следващите 7 игри и поведе в резултата.

Силната серия на бившия №3 в света продължи и в началото на втората част, когато той поведе с брейк за 2:0. Гейм по-късно обаче дойде и поредната дъждовна пауза над Париж, която се оказа последна за днес.

Това е първи мач между Гришо и 24-годишния Бергс. 

Победителят от двубоя в четвъртия кръг ще играе срещу Хуберт Хуркач (Полша) или Денис Шаповалов (Канада).

ЗИЗУ БЕРГС - ГРИГОР ДИМИТРОВ 0:1 сета (3:6, 1:2) - мачът ще се доиграе в събота  

ПЪРВИ СЕТ 
Гришо стартира неубедително, като позволи на Бергс да поведе с 40:0 преди да вземе първата си точка. Българинът обаче стигна само до още една и така срещата започна с пробив за белгиеца. Още във втория гейм обаче над Париж отново заваля и се наложи срещата да бъде прекъсната. Двамата играха само 9 минути преди спирането. 

Около 15 минути по-късно двамата отново излязоха на корта. След подновяването Бергс затвърди пробива с гейм на нула. Димитров спечели второто си подаване, за да намали изоставането си до 1:2 гейма. След този гейм отново заваля и играчите пак се прибраха в съблекалните. След нова пауза от около 30 минути Димитров и Бергс излязоха да загреят преди да продължат срещата си. 

Българинът стигна до точка за пробив в четвъртия гейм, която обаче Бергс отрази и взе подаването си. Григор имаше затруднения при собствения си сервис гейм, но успя да го спечели, след като се стигна до 40:40. Димитров реализира пробив в шестия гейм, за да изравни геймовете - 3:3.

Белгиецът стигна до точка за пробив в следващия гейм, но Димитров успя да затвърди пробива и да поведе с 4:3. При резултат 40:40 в осмия гейм над Париж отново заваля и двубоят за трети път бе прекъснат, но този път за доста по-кратко. Димитров не се разконцентрира след поредното прекъсване и успя да стигне до нов пробив, за да поведе с 5:3. Бергс стигна до точка за пробив, но Григор я отрази с хубав сервис. След това българинът стигна до два сет пойнта, които пропусна, но при третия Гришо отново проби и спечели първия сет - 6:3. 

ВТОРИ СЕТ
Отлично начало на частта за българина - пробив, който след това затвърди с гейм на нула. Бергс спечели следващото си подаване, но след това отново заваля, а впоследствие бе решено срещата да се доиграе утре.
 

 

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК