Световният №1 Яник Синер се класира за полуфиналите на US Open, след като записа победа над поставения под №5 Даниил Медведев (Русия) с 6:2, 1:6, 6:1, 6:4 за 2:41 часа. За италианеца това е първи турнир след големия скандал с положителните му проби за забранения препарат клостебол. Той показва, че цялата шумотевица около избегнатото наказание заради допинга не се отразява на играта му.

Успехът на Синер е исторически. Той за първи път в кариерата си преодоля четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ и вече има класиране поне за полуфинал на всеки от четирите турнира от Големия шлем. 

Пробив в третия гейм и още един за 5:2 бяха достатъчни на Моркова да спечели първия сет. Медведев отговори подобаващо във втората част, след като направи два поредни ранни брейка. Руснакът поведе с 5:0 и след това изравни резултата.

Развитието на втория сет се повтори по огледален начин в третия. В него Синер взе аванс от 5:0 и това му позволи да си върне водачеството в мача. Четвъртата част беше най-равностойната в двубоя. Двамата печелеха своите подавания до седмия гейм, когато Яник Синер направи пробив, а след това го затвърди и поведе с 5:3. Италианецът не успя да се възползва от мачбол при сервис на Медведев, но след това при собственото си подаване приключи двубоя.

В спор за място на финала Яник Синер ще се изправи срещу изненадата на турнира Джак Дрейпър. Британецът стигна до полуфиналите без загубен сет, а в сряда вечерта победи световния №10 Алекс де Минор.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ - ТУК
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ - ТУК