Григор Димитров е подал заявка за участие в турнира от категория ATP 250 в Марсилия. Надпреварата ще се проведе от 10 до 16 февруари 2025 година. Руснакът Карен Хачанов, действащият шампион в Марсилия Юго Юмбер и Артур Фис са другите обявени до момента от организаторите тенисисти, които се очаква да се включат в турнира.

Именно в Марсилия първата ни ракета достигна до един от финалите си през тази година. След драматична победа срещу Хачанов на полуфиналите, Димитров загуби в два сета от Юмбер в прекия спор за трофея.

Григор ще започне новия сезон със защита на титлата си на турнира в Бризбън, който е от категория ATP 250. Състезанието в Австралия започва още преди Нова година - на 29 декември. Франсис Тиафо и миналогодишният финалист Холгер Руне ще бъдат сред съперниците на Гришо в Бризбън в първата седмица от новия сезон в ATP тура. На 12 януари в Мелбърн пък започва Australian Open, където се надяваме на силно представяне на 33-годишния хасковлия. След края на първия за годината турнир от "Големия шлем" Димитров ще се отправи към Стария континент, за да атакува трофея в Марсилия.

Тази седмица пък на деветия в света българин му предстои участие на "Мастърс"-а в друг голям френски град - Париж. Миналата година Гришо загуби от Новак Джокович на финала във френската столица.