Григор Димитров запазва деветата си позиция в ранглистата на ATP в обновеното днес издание на класацията. Първата ни ракета е с 3740 точки. Миналата седмица Гришо отпадна във втория кръг на турнира от категория ATP 500 във Виена. Там той загуби в три сета от чеха Томаш Махач.

На Григор обаче му предстои важна седмица, в която трябва да защитава цели 600 точки от турнира от серията "Мастърс 1000" в Париж. Миналата година Димитров се представи фантастично в надпреварата във френската столица, като достигна до финала, където отстъпи пред сръбската суперзвезда Новак Джокович. Сега Григор е поставен под №8 в тазгодишното издание на "Мастърс"-а в Париж и почива по право в първия кръг. Във втория ще срещне аржентинеца Томас Ечевери или китаеца Жижен Жан, когото хасковлията надигра на старта във Виена.

Убедителен лидер в ранглистата продължава да бъде италианецът Яник Синер, който е с 11 420 точки. Втори е испанецът Карлос Алкарас със 7120. След тях се нареждат германецът Александър Зверев (6805) и Джокович (6210).

В класацията ATP Race, отнасяща се до Финалите на ATP в Торино, Григор е 10-и с 3150 точки. За турнира в италианския град се класират първите 8 най-добри от началото на годината. Осмото място в момента се държи от руснака Андрей Рубльов, който е с 3720 точки. Девети пък е австралиецът Алекс Де Минор с 3555. Във врата на Димитров диша американецът Томи Пол, който е само с 5 точки зад българина, а с 2975 точки на 12-а позиция е гъркът Стефанос Циципас.

В същото време Адриан Андреев се изкачи с едно място нагоре в ранглистата на ATP и в момента е 209-и в нея. Димитър Кузманов е 382-и, а само на две места зад него е младата надежда Пьотр Нестеров. Той бележи движение напред от 24 позиции. В Топ 500 има и още един българин - Янаки Милев, който след скок от шест места е тъкмо на място №500.