Италианецът Лука Вани ще бъде следващият съперник на Александър Лазаров в квалификациите на турнира от сериите АТП 250 в София, на който БЛИЦ е медиен партньор. Българинът победи в неделя Лукаш Лацко, а след него Вани се справи с Рудолф Молекер. 

Италианецът надделя с 6:2, 6:7 (0), 7:5 за два часа игра в "Арена Армеец". Двубоят бе доста оспорван и предложи на зрителите хубав тенис.

Вани е под номер 153 в света, а до момента не се е срещал с Александър Лазаров. Българинът е с 12 години по-млад от своя опонент. Двамата ще премерят сили днес след 13:30 часа, а победителят ще се класира за основната схема на турнира.

С успеха вчера над Лацко Алекс Лазаров спечели 6 точки за световната ранглиста и 2555 eвро от наградния фонд.

"Чувството е неописуемо. Станах първият българин след Григор Димитров, който записва победа в този турнир. И за мен този успех бе малко неочакван. Лацко бе фаворит, а аз боледувах седмица преди турнира, и дори бе под въпрос участието ми", коментира Лазаров пред БЛИЦ след успеха над Лацко.

При победа и днес Алекс ще се изправи срещу някой измежду Фернандо Вердаско, Адриан Манарино, Николас Басилашвили и Ян Ленард Щруф.

ПРОГРАМАТА ЗА 4 ФЕВРУАРИ
Централен корт, начало в 12:00
Квалификации
(1) Яник Маден (Гер) - Франко Шкугор (Хър)
(WC) Aлександър Лазаров (Бъл) - Лука Вани (Ит)

Основна схема
Не преди 16:00

(WC) Aдриан Андреев (Бъл) - Mатю Ебдън (Авл)

Не преди 18:00
Mариус Копил (Рум) - Стан Вавринка (Швейц)

Корт 1, начало в 12:00
Квалификации
(2) Стефано Травалия (Ит) - (7) Eгор Герасимов (Блр)
(4) Сергей Стаховски (Укр) - Даниел Брандс (Гер) 

СОФИЯ ОУПЪН 2019, РЕЗУЛТАТИ