Най-добрият български тенисист Григор Димитров е попълнил екипа си за Аустрелиън Оупън с френския физиотерапевт Аздин Буснана. Той е бивш спортист, като в своята кариера е бил баскетболист, каратист и гимнастик. В последния спорт французинът дори е печелил медали от различни надпревари, но се е реализирал най-вече като физиотерапевт, работейки с много от популярните медицински клиники по света.

За добрата форма на Гришо се грижи още един французин - Себастиен Дюран, чието име бе споменато, когато българинът обяви официално в края на ноември, че ще работи с аржентинския треньор Франко Давин.

Утре рано сутринта около 05:00 – 06:00 часа българско време Григор Димитров ще се изправи срещу Роджър Федерер в мач от третия кръг на Аустрелиън Оупън. Двубоят е трети по програмата на Rod Laver Arena и ще започне след края на срещата между бившата приятелка на българина Мария Шарапова и Лорън Дейвис.

Това ще е пети сблъсък между Димитров и Федерер, като швейцарецът води с 4-0 победи, но при предишната им среща – на турнира в Бризбън в първата седмица от настоящия сезон българинът за първи път успя да спечели сет срещу Маестрото – 6:4 6:7(4) 6:4 за носителя на 17 титли от Големия шлем.