Земетресение с магнитут 5,1 по Рихтер разлюля Григор Димитров преди мача му с лидера в световната ранглиста Новак Джокович. Гришо и другите тенисисти в калифорнийския град Индиън Уелс сериозно се сплашили от труса.

Местните медии съобщиха, че всички състезатели прекратили тренировките си и побързали да обявят в социалните мрежи какво се е случило.

Данни за пострадали от земетресението и за материални щети към момента не се споменават.

В третия кръг от турнира, който е от сериите "Мастърс", Гришо ще играе срещу лидера в световната ранглиста Новак Дкожович. Преди часове Димитров се справи с квалификанта Матю Ебдън и го елиминира след успех с 6:4, 6:4. Джокович пък се справи с Фабио Фонини. Сърбинът обаче изненадващо се затрудни срещу италианеца и стигна до победата в три сета - 6:0, 5:7, 6:2.

Очакваният с огромен интерес мач на Гришо с Ноле ще се състои във вторник срещу сряда българско време на централния корт в Индиън Уелс, но точният час все още не е определен.

Роденият в Хасково тенисист и лидерът в света се изправят за втори път един срещу друг в рамките на половин година. Първата им среща беше през октомври в Шанхай, когато Джокович спечели с 6:3, 6:2.