Григор Димитров загуби с 6:7 (4:7), 7:6 (7:3), 3:6 от олимпийския шампион Александър Зверев в 1/8-финален двубой от тенис турнира в Париж. Българинът вече има три загуби и само една победа срещу германеца в досегашните им двубои.

Мачът започна гейм за гейм, като Зверев пропусна да пробие Григор в третия. Германецът все пак излезе напред в резултата за 4:3, но при 5:4 в своя полза не успя приключи сета и допусна пробив. Стигна се до тайбрек, в който Димитров допусна два пробива за 6:2, след което върна един , но това се оказа недостатъчно в Зверев приключи сета със 7:4 в тайбрека.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Вторият сет премина при абсолютно равенство и всеки печелеше сервиса си. Единственото колебание за Зверев дойде при 4:4, когато Григор имаше брейк бол, но не записа пробив. Най-напечено за българина беше в последния в 12-и гейм, когато олимпийският шампион му поведе с 40:15. Зверев пропиля два мач бола и Димитров стигна до тайбрек. Там Гришо поведе с 5:0, спечели със 7:3 и доведе мача до решителен трети сет.

Той сет започна оспорвано, а Григор на три пъти беше близо до пробив във втория гейм, но Зверев се измъкна. Българинът пропусна още една добра възможност за пробив в шестия гейм, в който поведе с 40:0, но не успя да се възползва. В следващия гейм Димитров се пропука и Зверев поведе с 4:3, след което затвърди преднината си за 5:3. След това германецът не допусна грешката от предишния сет и затвори мача при първата си възможност.