ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се отказа заради контузия срещу австралиеца Джейсън Къблър при резултат 6:2, 6:7(5), 0:3 след 1 час и 51 минути игра в първия си мач на Мастърс турнира в Индиън Уелс (САЩ). В третия кръг световният №75 очаква победителя от мача между американците Франсис Тиафо и Маркос Гирон.

Димитров игра на полуфинал в надпреварата през 2021 година, а миналата година стигна до четвъртфиналите, но този път контузия го спря още на старта.

Гришо спечели още първия гейм на нула, а след това проби първото подаване на Къблър и затвърди пробива за 3:0. Едва тогава австралиецът се събуди и намали изоставането си с гейм на нула, след което битката на корта стана далеч по-равностойна. Къблър пропусна две възможности в петия гейм да върне пробива, като същото се случи и в седмия гейм, след който българинът водеше с 5:2. В крайна сметка Димитров получи шанс за нов пробив, а със спечелването на точката той взе и сета с 6:2.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Световният №75 даде много по-сериозен отпор във втората част, в която Григор пропусна шанс за пробив още в началото, а двамата печелеха подаванията си. Къблър записа три гейма на нула, докато за Димитров бяха два.Така се стигна до решителен тайбрек, в който австралиецът спечели първата точка на сервис на Гришо и след това затвърди минипробива, повеждайки с 3-0 точки. Българинът обърна до 4-3 точки, но въпреки това Къблър взе тайбрека със 7-5 и след 7:6 изравни сетовете.

Къблър взе убедително подаването си на старта на третия сет и веднага след това записа пробив с гейм на нула, затвърждавайки го в много оспорван трети гейм за 3:0. Веднага след това Григор Димитров се отказа заради контузия и стисна ръката на австралиеца и съдията.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ДЖЕЙСЪН КЪБЛЪР 6:2, 6:7(5), 0:3 и отказване на Гришо заради травма

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК