ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Димитър Кузманов отпадна още на старта на Sofia Open 2022. Националът на България за Купа "Дейвис" отстъпи с 6:7(4), 4:6 на преминалия през квалификациите Юго Умбер (Франция) (№110 в световната ранглиста) след близо два часа и половина равностойна битка в зала "Арена Армеец".

Мико повеждаше с ранен пробив и в двата сета, като в тайбрека на първата част имаше и преднина 4-2 точки, но не успя да пребори съпротивата на левичаря от Франция, който вече е с шест последователно спечелени сета в турнира в София. Така Кузманов не успя да повтори миналогодишния си резултат на Sofia Open, когато записа първата си победа в основната схема и достигна до осминафиналите.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Пловдивчанинът записа изключително силен старт на срещата с Умбер, като проби рано, след което и затвърди за преднина от 3:0 гейма. Нещо повече - Мико стигна до точка за още един пробив, но французинът някак си съумя да се измъкне от деликатната за него ситуация и спечели подаването си за 1:3.

Умбер успя на свой ред да пробие началния удар на опонента си, след което изравни за 3:3 гейма. В следващите минути играта беше изключително равностойна, като почти във всеки гейм се стигаше до равенство. Спорът стигна до тайбрек, в който Кузманов поведе с 4-2 точки, но следващите пет разигравания бяха за Умбер, който след 1:32 часа успя да затвори сета в своя полза.

Втората част също започна с ранен пробив на Кузманов, който той затвърди с гейм на нула. Това беше и първият случай от началото на двубоя, в който някой от играчите печели гейм на нула. В осмия гейм Умбер стигна до три последователни точки за връщане на пробива. Кузманов отрази първата, но при втората прати топката в аут и резултатът бе изравнен. Впоследствие французинът нанесе още един пробив и си подпечата място на 1/8-финалите, където ще срещне Ян-Ленард Щруф (Германия) или Душан Лайович (Сърбия).

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК