Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова загуби двубоя си срещу Серина Уилямс от 3-ия кръг на турнира в Мелбърн. 39-годишната американка надделя с 6:1, 6:4 за час и 14 минути игра. Загубата е шеста за Цвети от шест мача помежду им.

Пловдивчанката изигра слаб първи сет, но във втория даде всичко от себе си и държа интригата до последно. Все пак с пробив при 5:4 в своя полза Уилямс нанесе първо поражение за сезона на българската тенисистка.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Първи сет
Цвети се възползва от две грешки на американката и поведе с 30-0, но позволи да се стигне до обрат и пробив. Серина демонстрира много добър начален удар в първия си сервис гейм. Цвети пък направи грешка, която позволи на съперничката ѝ да поведе с 2:0.  Пиронкова изигра силен трети гейм, в който показа по-добър сервис в сравнение с първия, а геймът приключи с непредизвикана грешка на американката.

Уилямс взе инициативата като демонстрира много агресивна и динамична игра, която ѝ позволи да възстанови разликата от два гейма при 3:1.Това продължи и при сервиса на Цвети. Рекордьорката по титли от Големия шлем продължи да доминира и стигна до три поредни точки за пробив и успя при втория опит - 4:1 за Уилямс. 

Американката отново бе безупречна на сервис и спечели гейма си на 15, а при подаването на Пиронкова се стигна до нов пробив на 15 и край на първи сет - 6:1 за Серина Уилямс.


Втори сет
Американката продължи да доминира и в началото на втората част с мощните атаки в дъното на корта и спечели първото си подаване. Пиронкова осъществи обрат от 0-30 във втория гейм, стигна се до равенство, но българката успя да се справи и да изравни.

Уилямс взе бързо сервис гейма си, а след това бе близо до пробив. Пиронкова обаче запази самообладание и с добри атаки успя да вземе своя гейм - 2:2. 

Следващият гейм бе един от най-равностойните в мача. Уилямс обаче бе по-хладнокръвна в ключовите мигове и успя да поведе с 3:2. Пиронкова повиши качеството на първия си сервис и това ѝ помогна да поведе с 40-15 в шестия гейм и да изравни.

Стигна се до 5:4 в полза на Серина Уилямс и сервиз за Пиронкова. Американката получи възможност за приключване на двубоя при 30-40, но Цвети се справи. След това обаче при втората възможност Серина Уилямс успя и се класира за следващия кръг.