Германската тенис легенда Борис Бекер и скандалният австралийски тенисист Ник Кириос "се захапаха" в социалната мрежа "Туитър". Бекер защити сънародника си Александър Зверев, по чийто адрес Кириос се изказа, наричайки го егоист. 

"Не харесвам плъхове. Всеки, който говори грубо по адрес на свой колега тенисист/тенисистка, не е мой приятел! Погледни се в огледалото, ако мислиш, че си по-добър от нас. Живеем в пандемия, наречена Covid-19! Ужасна е и отне много животи... Трябва да защитаваме семействата си и хората, които обичаме, да следваме правилата..., но продължавам да не харесвам плъхове", изригна Бекер срещу австралиеца.  

Кириос, както можеше да се очаква, не остави това без отговор. 

"Борис Бекер е по-голяма поничка, отколкото очаквах. Добър е с волетата, но очевидно не е с най-острия ум.За Бога, Борис, не се състезавам и не се опитвам да хвърля никого под автобуса. В глобална пандемия сме и ако някой като Алекс се държи по такъв идиотски начин, ще го посоча с пръст, просто е", написа Кириос, след което двамата продължиха да си разменят "любезности".

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Забавен си... Как е в Австралия? Спазваш ли всички мерки? Между атлетите има неизговорено разбирателство! Каквото и да се случи на корта, остава там и в съблекалните! Никой няма да говори за него - респект, спорт, другарство. Наистина бих се радвал да видя Ник Кириос да разгърне пълния си потенциал и да спечели титла от Шлема! Ще бъде изключителен модел за подражание за младите, адресирайки проблеми като неравенствата, расовите несправедливости и наследството! Стегни се, приятелче, и го направи!", бе последният ироничен коментар на Бекер по темата.

Припомняме, че Александър Зверев си навлече гнева на редица тенисисти, фенове и специалисти, след като се оказа участник в бурно плажно парти в Монако. Купонът, организиран от дизайнера Филип Плейн, е само няколко дни, след като световният №7 в ранглистата на АТР обяви, че ще се подложи на изолация. 

Зверев беше и сред участниците на лудия купон в дискотека след турнира в Белград, на който присъства и Григор Димитров.