Световният №1 Новак Джокович направи първи коментар за инцидента на US Open. Сърбинът обаче ще понесе доста сериозна финансова санкция, обявиха организаторите на турнира. Както е известно,  той бе дискфалифициран, след като удари с топка един от лайнсмените по време на 1/8-финалния си двубой срещу Пабло Кареньо-Буста.

"Цялата тази ситуация ме направи много тъжен и празен. Проверих как е страничната съдийка и слава Богу тя се чувстваше добре. Изключително много съжалявам, че ѝ причиних такъв стрес. Не беше умишлено. Толкова грешно. Не оповестявам името ѝ, за да уважа личното ѝ пространство.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Относно дисквалификацията, трябва да погледна вътре в себе си, да поработя върху разочарованието си и да превърна всичко това в урок за израстването и еволюцията ми като играч и човешко същество. Извинявам се на US Open и всички свързани с него за поведението си.

Изключително съм благодарен на екипа и семейството ми, които са моя опора, както и на феновете, които винаги са до мен. Благодаря ви и много съжалявам", написа Ноле.

По-лошото за Ноле е, че той ще загуби всички пари, спечелени до момента от наградния фонд. 

В съответствие с правилата на турнирите от Големия шлем, след действието му да удари топката опасно или безотговорно в рамките на корта или да удари топката с неглижиране на последствията, съдията на US Open дисквалифицира Новак Джокович от 2020 US Open,“ гласи становището на USTA.

„Тъй като бе дисквалифициран, Джокович ще загуби всички точки, които е спечелил и ще бъде глобен със сумата, получена от него от наградния фонд, както и с всякакви други глоби, произлезли от инцидента.“

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN - ТУК !!!