Бившият треньор на Доминик Тийм - Гюнтер Брезник, съди новия шампион на US Open. Това обяви бащата на Доминик Тийм – Волфганг. "Това наистина ме натъжава. Бях добър приятел с Гюнтер Брезник.

Сега сме толкова далеч един от друг, че той ни съди. Ситуацията е неприятна, но историята е приключила за мен", сподели Тийм-старши, цитиран от sportskeeda.com, без обаче да уточнява защо точно е заведено делото.

Гюнтер Брезник е треньор на Тийм още от детските години на австрийския тенисист. Двамата обаче приключиха работните си отношения през 2019 година, а Доминик нае олимпийския шампион от Атина 2004 Николас Масу. Под ръководството на чилиеца преди броени дни 27-годишният Тийм грабна първия си трофей от "Големия шлем". Тази година той бе и финалист на Australian Open. Тийм има и два поредни финала на "Ролан Гарос" - през 2018 и 2019.

За кратко в екипа на Тийм бе и австрийската тенис легенда Томас Мустер, но партньорството между двамата продължи едва седмици.

Брезник пък е работил още с играчи като Борис Бекер, Анри Льоконт, Патрик Макенроу и Ернестс Гулбис. С бащата на Доминик се познава още от 1997 година, когато Волфганг Тийм е треньор в академията на Брезник. 23 години по-късно обаче отношенията им са на дъното.