Наоми Осака ликува за втори път с титлата от US Open, след като постигна зрелищен обрат срещу Виктория Азаренка на финала - 1:6, 6:3, 6:3. Японката спечели Откритото първенство на САЩ по тенис и през 2018 година, когато надви Серина Уилямс с 6:2, 6:4, а титлите й от Големия шлем вече са три.

В първите 40 минути на двубоя пред празните трибуни на "Артър Аш" в Ню Йорк Азаренка доминираше. Първият сет бе взет за едва 27 минути, а бързо след това дойде и пробив за 2:0. 31-годишната беларускиня играеше безгрешно и при 40:30 в третия гейм на втория сет имаше геймбол за 3:0. В този момент обаче настъпи промяната. Осака реализира рибрейк и от гейм на гейм започна да играе все по-успешно, за да стигне до успеха в сета след още два пробива за 4:3 и 6:3.

 Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В решителната част японката продължи с повишеното си ниво на игра и проби за 3:1, а след това отрази и три шанса за рибрейк за 4:1.

Азаренка продължи да се бори, отразявайки четири възможности за 5:1, а след това върна пробива и се доближи максимално в резултата при 3:4.

Осака обаче нямаше намерение да допуска изравняване и с мощна игра от дъното на корта стигна до нов пробив, след който на свой сервис сложи край на двубоя при втория си мачбол.

По този начин 22-годишната японка стигна до третата си титла от Големия шлем, запазвайки перфектна успеваемост в играните финали.

За успеха в Ню Йорк Осака получава 3 милиона щатски долара и ще скочи до номер 3 в световната ранглиста.