Александър Зверев (Германия) се класира за финал на "Ролан Гарос" след успех с 2:6, 6:2, 6:4, 6:2 над Каспер Рууд (Норвегия).

Германецът ще излезе в спор за трофея срещу Карлос Алкарас, справил се с Яник Синер с 3-2 по-рано днес.

Първият сет започна с възможност за пробив на Зверев, който допусна Рууд да вземе подаването му на нула за 2:0. Последва игра гейм за гейм без възможности за пробив, за да се стигне до осмия гейм, в който норвежецът записа втори брейк (6:2) и поведе с 1-0 сета.

Александър Зверев започна отлично втория сет и проби съперника си. При 0:2 германецът пропусна нова възможност за това, но все пак поведе с 4:1 след нов брейк. До края на сета никой не успя да изненада съперника си и Зверев го взе с 6:2.

Третият сет започна равностойно с пропусната възможност за пробив на Александър Зверев. Германецът все пак поведе при сервис на съперника за 3:2, а до края нито един от двамата не допусна грешка - 6:4 за Зверев.

Четвъртият сет, оказал се последен в мача, започна с пробив за Зверев. След това двамата с Рууд си размениха по няколко гейма, в които двамата печелеха подаванията си. При 4:2 за Зверев, Рууд отново се пропука (5:2), а краят дойде при сервис на германеца за крайното 6:2.