ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Григор Димитров загуби категорично от Александър Зверев с 2:6, 2:6 и отпадна още в първия кръг на Мастърса в Синсинати след един час и 13 минути игра. Българинът и германецът трябваше да дадат начало на вечерната сесия в турнира и да започнат срещата си около 2 часа през нощта българско време, но дъждът обърка програмата и те излязоха на корта тази вечер.

След равностойно начало в първите два гейма Зверев пречупи най-добрия български тенисист в първия сет с два пробива за 6:2 в своя полза.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Втората част бе повторение на първата, като германецът отново на два пъти осъществи брейк в сервиса на Гришо и след 6:2 ликува с победата. В следващия кръг Зверев очаква японеца Йохишито Нишиока или Грегоар Барер от Франция.

Това беше пети успех за Александър Зверев от шест двубоя срещу Димитров, който спечели само първия им сблъсък в Базел през 2014 година. Българинът беше шампион в Синсинати през 2017 година, когато във финала победи Ник Кирьос.

ПЪРВИ СЕТ
Григор Димитров спечели първия гейм на свой сервис, давайки две точки на съперника. Зверев веднага изравни резултата с убедителен гейм на свое подаване. Третият гейм завърши с пробив на сметката на германеца, който поведе с 40-30 и се възползва още при първата си възможност да вземе подаването на българина. Зверев бързо затвърди пробива си и след това стигна до точка за нов такъв. Григор все пак успя да спаси брейбола и още един след това, за да намали изоставането си на 2:3. След това германецът отново взе подаването си, но в изключително оспорван гейм за 2:4. В седмия гейм Зверев отново направи пробив с лекота, за да сервира след това за спечелване на сета. Германецът приключи сета с убедителен сервис-гейм за 6:2.

ВТОРИ СЕТ
Двамата спечелиха сравнително лесно първите си подавания във втората част, за да се стигне до третия гейм, който подобно на първия сет бе спечелен от Александър Зверев с пробив при реализиране на втората възможност. Германецът веднага го затвърди, спасявайки два брейбола. След това Зверев стигна до втори пробив за 4:1, реализирайки втория си шанс за това в петия гейм. Германецът бързо затвърди и този брейк в сервиса на Димитров с убедителен гейм, след което Гришо трудно все своето подаване за 2:5. Зверев отново сервираше за спечелване на сета и след нова безпроблемен гейм за 6:2 ликува с победата в мача.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - АЛЕКСАНДЪР ЗВЕРЕВ 2:6, 2:6

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!