Президентът на Българска федерация ски Цеко Минев изгледа слалома при мъжете заедно със заместника си Георги Бобев. Двамата подкрепяха алпийците ни с огромен български флаг. Минев даде своята оценка за представянето на националите ни в слалома, Олимпиадата и за бъдещето на ските ни.

„Не е малък успех страната ни да е с двама представители сред 15-ете нации, които караха за медали във втория манш. Килиан даде всичко от себе си и кара въпреки тежката контузия. Стефан Георгиев се представи много добре на фона на тази мъгла която за първия му манш се появи от горе до долу. Трасето беше много равно и заради това в първия манш го бяха направили много бърз и без отклонение във вратите. Според мен Килиян стисна зъби, за да се представи достойно в последната си Олимпиада. Наистина на тези години да дадеш най-доброто от себе си е нещо много голямо и заслужава адмирации", каза шефът на ските.

„Ако искаме да сме отговорни към нашето бъдещо поколение и към децатани, то ние трябва да кандидатстваме тази година за домакинство на младежка зимна олимпиада. Само по този начин и в резултат на това, което ще се случи и инфраструктурата, която ще бъде изградена за тази олимпиада тя ще остане и поколението, което ще дойде след това ще има добрите условия да може да спортува", допълни Минев./БЛИЦ