Аталанта обърна у дома Рома с 2:1 след гол в последната минута в интригуващ сблъсък от 13-ия кръг на италианската Серия „А”. Това бе седми успех в последните осем мач  на тима от Бергамо, който се изкачи до четвърта позиция във временното класиране с 25 точки, колкото има и петият Милан преди градското дерби с Интер по-късно тази вечер.

Гостите от Рома бяха по-активният тим през първата част и поведоха с гол на Диего Пероти (40-дузпа), но след почивката тотално отстъпиха инициативата на домакините.

Аталанта увеличи максимално оборотите и макар и малко случайно след карамбол изравни чрез Матиа Калдара (62). До края на мача тимът от Бергамо тотално скри топката на „вълците”, които не успяваха да изнесат топката и трудно дори я изчистваха от собственото си наказателно поле. В 76-ата минута дори и гредата помогна на вратаря на гостите Войчех Шчесни.

Драмата настъпи в последната 90-а минута на редовното време, когато влезлият като резерва Паредес извърши нарушение за дузпа в наказателното поле на Рома, а халфът от Кот д’Ивоар Франк Кеси бе точен от бялата точка и хвърли в делириум изпълнените трибуни на стадион „Атлети Адзури” в Бергамо. В даденото от съдията четириминутно продължение на срещата отново домакините доминираха, а гостите така и не стигнаха до опасно положение за изравнителен гол.

След победата си Аталанта излезе на четвърта позиция с 25 точки преди дербито между Милан и Интер. Рома остана на второ място с 26 точки, но се отдалечи на 7 точки от лидера Ювентус.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!