Испания и Италия записаха убедителни победи с по 4:0 в мачовете си от група „G” на световните квалификации от зона Европа и запазиха първите две позиции във временното класиране. В третата среща от тази група пък Израел разби като гост Албания с 3:0, а домакините завършиха мача с 9 футболисти на терена.

Испания размаза Македония с 4:0 в Гранада. „Ла Фурия” имаше инициативата още от самото начало, но поведе едва в 34-ата минута благодарение на автогол на Дарко Велкоски. След почивката халфът на Севиля Витоло (63) удвои преднината на домакините, които довършиха своя съперник с две попадения в края, дело на Начо Монреал (84) след пас на Дани Карвахал и на Ариц Адурис (85) след асистенция на Давид Силва. С победата си Испания събра 10 точки и остана лидер в групата с по-добра голова разлика от Италия. Македония е на предпоследното пето място без нито една точка в актива си.

В същото време Италия победи също категорично с 4:0 при гостуването си на другия аутсайдер в групата Лихтенщайн. „Скуадра адзура” си предреши мача още в самото начало, след като първо Андреа Белоти (11) се разписа след подаване на Романьоли, а след това сам асистира на Чиро Имобиле (12) за второто попадение. Антонио Кандрева (32) и отново Андреа Белоти (44) след пас на Джакомо Бонавентура убиха тотално интригата още преди почивката. През втората част гостите намалиха оборотите и не реализираха други попадение. След победата си Италия остана на второ място в групата с 10 точки и по-слаба голова разлика от Испания. Лихтенщайн е на дъното без нито една спечелена точка.

Израел спечели с 3:0 срещу 9 от Албания при визитата си в град Елбасан. Еран Захави (18-дузпа) откри резултата в полза на гостите, а за извършеното нарушение за 11-метровия наказателен удар Берат Джимсити от домакините бе изгонен с директен червен картон. След почивката отново Еран Захави имаше възможност да се разпише в 58-ата минута, но този път пропусна дузпа, преди отсъждането на която червен картон получи албанският вратар Етрит Бериша за удар с без топка. С двама души повече на терена израелците удвоиха преднината си чрез Даниел Айнбиндлер (66), а резервата Елиран Атар (83) оформи крайния резултат. Така Израел събра 9 точки и излезе на трета позиция след Испания и Италия. Албания е на четвърто място с 6 точки.

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​