Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски ще вложи 42 милиона лева за изграждането на база и жилищен комплекс за клуба, както и привеждането на стадион „Локомотив“ в четвърта категория според изискванията на УЕФА. Това стана ясно след среща на бизнесмена с кмета на Пловдив Иван Тотев, информира „PlovdivNews“.

„Проектът за стадиона е поръчан и той е за клас четвърта категория на УЕФА. До два месеца ще е готов. Инвестицията по изграждането на стадиона по предварителни разчети са около 12 милиона лева. За базите – около 30 милиона лева. Това е заедно с жилищното строителство. В тях ще има апартаменти за футболисти и юноши на клуба", заяви Крушарски.

„Господин Крушарски ще внесе четири искания. Едното е за безвъзмездно ползване на стадион „Локомотив“. Другото е да дарим на акционерното дружество Локомотив т.нар. хотел, който е достроена сграда. Останалото е община Пловдив да дари два терена. Единият от 53 декара за разполагане на модерна тренировъчна база, а другият е от 23 декара с възможности за застрояване на жилища. Естествено, това е доста специфичен момент, тъй като даренията се правят с решение на Общински съвет и там се иска мнозинство от 2/3 от 39 гласа. Тепърва предстои да бъдат внесени тези искания и предложения в Общински съвет“, коментира заместник-кметът на Пловдив по спортните въпроси Георги Титюков.

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!