Челси загуби категорично у дома от Манчестър Сити с 0:3 в среща от 34-ия кръг на английската Висша лига. Бразилският нападател и испански национал Диего Коста се завърна в игра за домакините след изтърпяно наказание от три срещи.

Още в 6-ата минута Отаменди от гостите изчисти от голлинията след удар на Педро. Три минути по-късно Диего Коста се разписа, но голът бе отменен заради засада.

В 23-ата минута Де Бройне остана очи в очи със сънародника си Тибо Куртоа, но вратарят изби с крак, а четири минути след това се намеси и след удар на Насри.

Гостите поведоха с попадение на Серхио Агуеро (33), разписал се след пас на Де Бройне при бърза контраатака.

След почивката домакините започнаха по-активно, но при нова контраатака Серхио Агуеро (54) удвпои преднината на „гражданите” след асистенция на Насри.

В 79-ата минута Фернандиньо се откъсна сам срещу Куртоа, който го препъна и получи директен червен картон, а Агуеро (80-дузпа) реализира наказателния удар срещу заменилия белгиеца босненски страж Асмир Бегович, оформяйки своя хеттрик и крайния резултат в мача. Това бe 20-и гол на аржентинеца в последните му 19 мача във Висшата лига и седми хеттрик в кариерата му в английския елит.

С успеха си Манчестър Сити се изкачи на трето място във временното класиране с 60 точки и само на точка пред Арсенал, който е с мач по-малко. Челси е десети с 44 точки.

  Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!