Уест Хям загуби от Манчестър Юнайтед с 1:2 на "Болейн Граунд" в преиграването от 1/4-финалите на ФА Къп - Купа на Англия. Двубоят бе исторически, защото бе последен на този стадион в този турнир. Головете за успеха на гостите реализираха Маркъс Рашфорд (54) и Маруан Фелайни (67), а за домакините се разписа Джеймс Томкинс (79). Така „чуковете” отпаднаха от надпреварата, а „червените дяволи” продължават напред и ще срещнат Евертън на 1/2-финал. До преиграването се стигнао след 1:1 на „Олд Трафорд”.

„Чуковете” започнаха по-добре пред собствена публика, но Енер Валенсия и Дмитрий Пайе не успяха да преодолеят Давид де Хеа. Гостите трудно изнасяха топката в първите 15 минути и едва в 18-ата минута стигнаха до опасно положение, след като Фелайни шутира от непосредствена близост, но вратарят Рандолф изби в корнер. Лека полека „червените дяволи” изравниха играта и в 35-ата минута Лингард можеше да ги изведе напред в резултата, но Рандолф отрази удара.

Играчите на Луис ван Гаал започнаха по-активно втората част и в 54-ата минута Маркъс Рашфорд се възползва от грешка на Антонио, за да вкара първия гол в мача. Малко след това домакините поискаха дузпа след единоборство на Пайе с Блинд, но не последва съдийски сигнал.

В 67-ата минута Маруан Фелайни се разписа с добавка след удар на Марсиал и рикошет в бранител, за да удвои аванса на гостите.

В 79-ата минута Де Хеа изби с крак удар от близка дистанция на Антонио, а след изпълнението на корнера Анди Каръл засече с глава и продължи към Джеймс Томкинс, който върна надеждите на „чуковете”, че може да стигнат и до изравняване.

Натискът на домакините доведе до ново попадение в 89-ата минута на Шейку Куяте, което обаче бе отменено заради засада. Малко след това след дълго лечение на контузия в игра за гостите се появи Уейн Рууни, заменяйки първия голмайстор в срещата Маркъс Рашфорд.

В добавеното време шут на Пайе от пряк свободен удар срещна стената и излезе в корнер. Финалният щурм на „чуковете” не даде резултат и в крайна сметка Юнайтед удържа преднината си и елиминира Уест Хям, за да продължи на към 1/2-финалите на турнира.

Уест Хям – Манчестър Юнайтед 1:2
0:1 Маркъс Рашфорд (54), 0:2 Маруан Фелайни (67), 1:2 Джеймс Томкинс (79)

Съставите
Уест Хям: Рандолф, Антонио, Огбона, Томкинс, Кресуел, Нобъл, Кояте, Лансини, Пайе, Валенсия, Каръл

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Фосу-Менса, Смолинг, Блинд, Рохо, Карик, Фелаини, Лингард, Ерера, Марсиал, Рашфорд.