Милан победи у дома Дженос с минималното 1:0 в среща от 29-ия кръг на Серия „А” и изпревари на шестата позиция Аталанта, който е с мач по-малко на сметката си.

„Грифоните” от Генуа пъри имаха шанс да поведат още в 10-ата минута, но вратарят Донарума спаси след шут на бившия футболист на „росонерите” Адел Таарабт. Седем минути по-късно защитникът на гостите Ицо изчисти от голлинията след удар на Лукас Окампос.

Натискът на домакините се засили и последваха пропуски на Деулофеу и Мати Фернандес (34), който все пак даде преднина на Милан след асистенция на Джанлука Лападула.

След гола „росонерите” намалиха оборотите до средата на втората част, когато организираха няколко по-опасни атаки, но пропуски направиха голмайсторът Мати Фернандес и Лукас Окампос. Гостите така и не успяха да застрашат сериозно вратата на Донарума и да стигнат до изравнителен гол.

След победата си Милан събра 53 точки и изпревари на шестото място Аталанта, който има мач по-малко и е с 52 точки. „Росонерите” изостават само на 2 точки от градския си съперник Интер, който е на позиция за участие в Лига Европа. Дженоа е на 16-о място с 29 точки.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"