Наполи триумфира в Милано след успех с 2:1 над Милан, когото надви в среща от 21-ия кръг на Серия „А” и за втори път този сезон. Успехът е втори пореден за тима от Неапол срещу този съперник на „Джузепе Меаца”, след като миналия сезон разби „росонерите” с 4:0 пред техните фенове.

Тази година Наполи шокира домакините си с две попадения до 9-ата минута. Първо Лоренци Инсиние (6) с прекрасен удар от границата на наказателното поле не остави шансове за Донарума, който само отклони леко топката и тя влетя във вратата. Малко след това Дрийс Мертенс записа втора асистенция, след като изведе Хосе Кайехон (9), който от малък ъгъл удвои аванса на гостите, които продължиха да създават опасни положения в първия половин час. Пропуски направиха Кайехон и Мертенс, а след това „росонерите” излязоха от шока и започнаха по-честно да поглеждат към вратата на съперника. Така Юрай Куцка (37) успя да намали изоставането на Милан след грешка в отбраната на гостите и премерен удар.

В 45-ата минута Карлос Бака бе съборен от Лука Антонели, който получи само жълт картон за нарушението малко преди наказателното поле  на гостите, въпреки че бе последен в защита. Сусо шутира от фаула над вратата.

Милан продължи да натиска в началото на втората част и в 46-ата минута Марио Пашалич с глава нацели гредата. Две минути по-късно Хосе Соса отправи силен шут, който бе спасен от вратаря Хосе Рейна със сетни усилия. Гостите дебнеха на контраатаки и пропуски за тях направиха Лоренцо Инсиние и Дрийс Мертенс. В 88-ата минута Палета отправи удар с глава след центриране от корнер, но не успя да намери очертанията на вратата. Последният шанс за домакините бе в добавеното време, когато вратарят Донарума се вкючи при центриране от фаул и отправи слаб удар с глава право в ръцете на Рейна.

С успеха си Наполи събра 44 точки и излезе временно на второто място в класирането само на точка зад лидера Ювентус, който е с два мача по-малко. Рома има също 44 точки на третата позиция и е с една среща по-малко. Милан е на пето място с 37 точки.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"