Пресслужбата на националния отбор на Португалия разпространи уникално видео от съблекалнята на тима, заснето минути след триумфа на Евро 2016 на 10 юли на "Стад дьо Франс" в Париж. В него е заснета емоционалната реч на капитана Кристиано Роналдо.

Силните думи, казани в съблекалнята, са достоен завършек за шампионата за португалската звезда. На записа се вижда и чува как Роналдо отправя благодарностите си към всички, които имат заслуга за ценния трофей.

Припомняме, че Кристиано не изигра целия финал заради контузия, но въпреки отсъствието му Португалия се наложи над Франция с 1:0.

Обзет от емоциите, Роналдо взема думата в съблекалнята, в която възцарява тишина.

"Искам да благодаря на треньора, без него победата би била невъзможна. Искам да благодаря на целия отбор и щаба, на всички, които взеха участие в това приключение. Никой не вярваше в Португалия, но ние постигнахме нещо голямо. Влязохме в историята на Португалия. Аз съм много щастлив, това е един от най-хубавите дни в живота ми. Никакви титли или награди не могат да се сравнят с това. Аз съм много, много щастлив и мога да повтарям това още 100 пъти. Това е един от най-щастливите дни в живота ми. Печелил съм много индивидуални трофеи, печелил съм Шампионската лига, забравете ги. Това е най-щастливият ми момент. Вече плаках три-четири пъти, брат ми се опита да ме успокои, казах му "Уго, не мога". Така е, от дъното на душата си, кълна се в сина си, толкова съм щастлив... Целият медицински щаб, охраната ни, Хоакин, Рикардо, Мигел, брат ми, от дъното на сърцето си ви благодаря", казва Роналдо, а след края на речта му следват бурни аплодисменти.