Тотнъм разби като домакин Манчестър Юнайтед с 3:0 в среща 33-ия кръг на английската Висша лига и сихрани надеждите си в борбата за титлата, изоставайки на 7 точки от лидера Лестър. „Шпорите” дръпнаха и с 4 точки на големия си враг в Северен Лондон Арсенал.

Началото на срещата бе отложено с 30 минути заради проблем с трафика около „Уайт Харт Лейн” и закъснение на гостите от Манчестър.

„Червените дяволи” бяха по-активни в първите минути, но отстъпиха инициативата след половин час игра. „Шпорите” на свой ред създадоха няколко опасни ситуации пред вратата на Дави де Хеа, но пропуски направиха Кристиан Ериксен и Ерик Ламела.

След почивката в 50-ата минута Де Хеа отрази силен удар на Ериксен, а малко слд това парира и удар на Дайър. В 62-ата минута Антони Марсиал пропусна най-изгодното положение за гостите, след като вратарят на домакините Лорис спаси удара му.

В 70-ата минута Ериксен центрира, а Деле Али преодоля Де Хеа за 1:0. Четири минути по-късно бранителят Тоби Алдервейрелд надскочи Рохо и с глава покачи на 2:0. Гостите изпаднаха в нокдаун и в 76-ата минута Ерик Ламела се разписа за класическото измерение на резултата – 3:0. До края на срещата играта се успокои, а домакините продължиха да доминират, но без да реализират други попадения. В добавеното време Муса Дембеле пропусна от чиста позиция да вкара четвърту гол във вратата на гостите. 

След успеха си Тотнъм събра 65 точки, оставайки на второ място във временното класиране. "Шпорите" все още таят надежди в битката за титлата, след като изостават на 7 точки от лидера Лестър. Трети е Арсенал с с 59 точки. Манчестър Юнайтед пък остана пети с 53 точки и на 4 зад градския съперник Манчестър Сити, който е четвърти.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!