Валенсия спечели с 2:0 при визитата си на Виляреал в среща от 19-ия кръг на Примера дивисион.

Срещата започна равностойно като пропуски направиха Дани Парехо за гостите още във 2-ата минута и Алешандро Пато за „жълтата подводница” в 20-ата минута. В края на първата част обаче „прилепите” нанесоха своя удар с две попадения. Първо Луиш Нани проби отляво и центрира на точката на дузпата, където Карлос Солер (35) засече топката и я прати в мрежата. След това вратарят Серхио Асенхо подари втори гол на съперника, след като реши да лъже Санти Мина (42), който отне топката и реализира втория гол за гостите.

Валенсия контролираше нещата след почивката, а в 60-ата минута Солер пропусна сам срещу Серхио Асенхо да направи преднината на гостите класическа. В 73-ата минута домакините имаха най-добрата си възможност, но след удар на Пато топката се удари в гредата, а Серхио Асенхо спаси добавката на Ману Тригерос.

С успеха си Валенсия събра 19 точки и излезе на 15-о място в класирането. След първата си домакинака загуба от 27 ноември, когато падна от Алавес (0:2), Виляреал е шести с 31 точки преди останалите срещи от кръга.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН