Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Андрей Жеков няма да играе и за клубен отбор през новия сезон. 32-годишният волейболист изненадващо напусна националния отбор преди финалите на Световната лига и олимпийските игри.

Разпределителят обясни, че вече не изпитва никакво удоволствие от волейбола. Андрей изкара много тежък сезон в Италия, а точно преди първата олимпийска квалификация получи контузия. Скандалите на Радостин Стойчев с ръководството на федерацията и интригите, които бяха вкарани в отбора, очевидно преляха чашата на търпението му. Жеков дори заяви, че се е почувствал предаден от старши треньора, който напусна тима преди олимпиадата заради войната с Данчо Лазаров и заместниците му.

Андрей е получил няколко оферти за новия сезон, но ги отказал веднага. Едната била от Иран и за доста пари, но това също не склонило разпределителя отново да влезе в залата.

"За момента няма промяна в решението ми да спра с волейбола. Не мога обаче да заявя категорично, че никога повече няма да се състезавам професионално. Нищо чудно един ден пак да ми се прииграе", сподели софиянецът пред "24 часа". Жеков призна, че се чувства доста добре извън залата, защото прекарва цялото си време със семейството.

"Сега правя неща, които все ми убягваха през последните 7 години", добави бившият играч на Пиаченца.

През идната седмица се очаква да бъдат финализирани преговорите между федерацията и Камило Плачи. БФВ предлагат на италианеца бъде старши треньор на националите. През последните 4 години той бе помощник на Силвано Пранди, Радостин Стойчев и Найден Найденов. Плачи бе за кратко в България и обсъди основните параметри по договора си с Данчо Лазаров.