Турският волейболен отбор Аркас (Измир) остана на 2-ро място във временното класиране в Група "F" на Шампионската лига, в която е и българският Марек Юнион Ивкони. Момчетата на легендарния канадски треньор Глен Хоуг надиграха у дома испанския КАИ (Теруел) с 3:1 (25:19, 21:25, 25:20, 25:23) в мач от 5-ия кръг в групата.

Турският тим продължава да е втори с 9 точки след 3 победи и 2 загуби и с реални шансове за продължаване напред в плейофите на най-силния европейски клубен турнир. Волейболистите на КАИ продължават да са на последното 4-то място в групата с 3 точки след 1 успех и 4 поражения. В последния 6-ти кръг следващата седмица Аркас е гост на дупничани, а испанците са домакини на сигурния победител в Група "F" - белгийския Нолико (Маасейк). Срещите са следващата сряда (12 декември) съответно от 18,00 часа в зала "Арена Самоков" и от 21,15 часа българско време в Теруел.

Най-полезен за победителите стана колумбиецът Либерман Агамес с 20 точки, а канадският посрещач Джон Перин и звездата на Турция Бурутай Субашъ добавиха по 12 точки за успеха. За КАИ Хуан Карлос Баркала реализира 24 точки./БЛИЦ