Бившият помощник треньор в женския национален отбор по волейбол Петър Дочев отговори на нападките на федерацията. Ръководството обвини специалиста, че той е създавал интриги и е причината за скандалите в тима напоследък.

“Останах шокиран, защото когато излезе този материал, бях на тренировка и пропуснах тази прекрасна информация. Не мога да си представя как може да се процедира по такъв начин. Защо тези хора не ме оставиха на мира да си върша работата, след като се отделих от отбора и се разграничих от нещата, които се случваха. След като се запознах с материала не виждам причина да ги съдя, но държа да си кажа моята позиция. Не смятам, че един помощник треньор има такава власт, с каквато тези хора се опитват да ме изкарат”, заяви Петър Дочев пред Канал 3.

“Много ми е трудно да предположа как е станало това с смс-ите. Факт е, че те са получени. Дали Балтич ги е изпратил или никой друг, всичко е възможно. Това, което можа да кажа е, че докато работих с Балтич в отбора имаше напрежение, което нарастваше. Накрая се случи този скандал. Но дори и да не беше секс скандалът, очаквах, че ще се случи нещо. Не може да мачкаш един отбор и да очакваш той да ти благодари. За мен лично нито Ева Янева, нито Мария Филипова и Диана Ненова трябваше да бъдат отстранявани от отбора. Не трябваше така да постъпват с едни от най-сериозните ни състезателки. Те щяха да бъдат в голяма полза на Европейското първенство, на което видяхме какво се случи”, допълни специалистът.

“Любка Дебърлиева винаги е била човек с авторитет в отбора дори и преди да забременее и роди. Не мога да твърдя дали тя е състезателят, който има голямо влияние, но има такива неща. Опитват се с тази информация, която пуснаха, да се оправдаят с катастрофалните резултати на Европейското. Съжалявам, че ме намесват в тези интриги. Искам да ги помоля да ме оставят на мира и да не ме забъркват в такива игри. От тук нататък ще бъде много трудно да се работи в националния отбор, тъй като той е разбит от представянето и от фарса, който се разигра това лято. Който специалист да поеме отбора, ще има много работа върху атмосферата. Не искам да коментирам кои са основните виновници, всеки си носи отговорността”, завърши бившият асистент на Драгутин Балтич./БЛИЦ