Българският национален отбор по волейбол записа драматична загуба с 2:3 (25:19; 21:25; 25:22; 28:30; 11:15) гейма от Германия в третия си двубой от турнира Лига на нациите. 

Срещата бе много динамична и оспорвана, а нашите волейболисти на два пъти повеждаха, но допунаха обрат и загуба с тайбрека. Преди решителната част България пропиля три мачбола. 

Загубата бе втора в групата за България. Преди това в петък отстъпихме с 0:3 от Франция, а вчера изразителен успех с 3:0 гейма над Австралия. 
България започна силно срещата и спечели първия гейм, като през цялото време държеше убедителна преднина. В крайна сметка частта завърши с успех за нашите момчета с 25:19. Възпитаниците на легендата Андреа Джани допуснаха изоставане в началото на втората част, но серия от 7 точки позволи да се стигне до обрат. Германия дръпна и стигна спокойно до изравняване - 25:21.

Третият гейм бе за България. Съперникът ни поведе при първото прекъсване, но мощните атаки на Соколов, Аспарухов и Грозданов доведоха до обрат. Германия обаче се доближи до точка разлика в заключителните разигравания, а тогава отново на преден план излезе Соколов, който донесе успех в сета - 25:22. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Четвъртият гейм бе най-драматичен. България дръпна бързо в резултата, но Германия поведе още до първото прекъсване. Авансът на съперника ни от 3 точки се запази и при второто прекъсване. Бундестимът поведе с 23:20, но отлична работа на блокадата ни доведе нещата до мачбол за България при 24:23. Крик обаче не позволи българите да спечелят двубоя - 24:24. Цветан Соколов изведе България до мачбол №2 - 25:24. Отново Крик завърши успешно атака, за да изравни до 25:25. 

Последва грешка на Крик от сервис и нов мачбол за нашите. Германците обаче успяха да изравнят, а ас на Ян Цимерман донесе геймбол за „бундестима“ при 27:26. България стигна до 28:28, но успешна атака и неуспешна такава на Соколов позволиха гейма да отиде в полза на Германия и да се стигне до тайбрек. 

Германците съумяха да стартират по-добре тайбрека и бързо дръпнаха с 4:1 точки. Размяната на полета дойде при 8:5 за „бундестима“, а след това нашият тим рухна след две грешки. Германия спокойно затвори мача с 15:11 в тайбрека.

"Лъвовете“ вече имат 4 точки в актива си и заемат седмото място във временното класиране, докато Бундестимът събра 6 точки и зае петата позиция.