Националният отбор на България за юноши под 18 години се класира за финалната четворка на европейското първенство в Грузия. Тимът на Виктор Карагьозов победи категорично Германия с 3:0 (25:21, 25:16, 25:20 ) в последния си мач от група II в Тбилиси.

Младите „лъвчета“ завършиха с четири победи, една загуба и 13 точки. Те временно излязоха начело в класирането, но крайната подредба зависи от развоя на последния мач между Италия и Полша. Чиста победа за „скаудра адзура“ ще ги класира първи. При всякакъв друг резултат тимът на България ще завърши като първенец в групата.

Родните представители доминираха изцяло в мача. И в трите гейма те взимаха аванс и не позволиха нито за момент някакъв обрат. Германците се опитваха да противодействат, но това се получаваша само епизодизодично, когато само се доближаваха. Мачът приключи за 65 минути игра.

Българските момчета получиха аплодисменти от президента на БФВ Любо Ганев, вицепрезидентът Давид давидов и съпрезидентът във ВК Левски София Владимир Николов.