България отнесе Гърция с 3:0 (25:17, 25:20, 25:20) във втората си среща от Група С на Балканското първенство за мъже под 19 години. Двубоят в Тирана (Албания) продължи по-малко от час и половина, а нашият тим се представи изключително убедително.

Селекционерът Мирослав Живков започна днес със състав: Александър Цанев, Кристиан Титрийски, Александър Николов, Виктор Жеков, Александър Къндев, Николай Иванов и Константин Чипев-либеро.

Първата част тръгна равностойно, но се откъснахме при 11-8 и въпреки опитите на съперника да изравни, не го допуснахме до края и убедително спечелихме със 7 точки разлика. Поведохме в самото начало на втория гейм и бяхме безкомпромисни до края, печелейки при 5 разлика. С такава завърши и третата част, в която имаше интрига само до средата.

"Много съм доволен от играта, която показаха момчетата в днешната среща. Изпълниха нещата точно, както бяхме коментирали и няма как да не съм щастлив", накратко коментира успеха селекционерът Мирослав Живков пред официалния сайт на БФ Волейбол.

Сърбия спечели групата ни с две победи, след като вчера се наложи над нас с 3:1. Ние оставаме втори и ще чакаме изиграването на всички двубои от трите групи, за да разберем дали продължаваме към полуфиналите. Гърция остана с две загуби в потока ни с по 0:3.